Menu

Over Mijzelf

coachingdoktorZelf bevind ik mij in het dagelijks leven in diverse posities: ik ben moeder van een heerlijk jongetje van 9 jaar, getrouwd met Guido die als klinisch psycholoog/ psychotherapeut werkzaam is.

Ik werk 3 dagen per week als huisarts in een gezondheidscentrum. Daar coordineer ik als kaderarts GGZ activiteiten rondom mentale gezondheid. Mijn interesse gaat uit naar het leren omgaan met onbegrepen lichamelijke klachten en de mogelijke samenhang daarvan met vroege (traumatische) levensgebeurtenissen.

Als co- therapeut behandel ik regelmatig patienten in de psychotherapie praktijk van Guido.  Daarbij leer ik hen vanuit  de transactionele invalshoek naar gebeurtenissen te kijken.

Mijn ervaringen als KOPP kind ( kind van een ouder met een psychisch probleem)  bracht me in aanraking met transacionele analyse. Ik voelde mij geraakt door het diepgaande uitgangspunt dat Eric Berne hanteert. Dat wij altijd OK zijn. Ook als we verstrengeld in overtuigingen en verwachtingen, gedrag vertonen dat  “lastig” aanvoelt. Het ontrafelen van drijfveren vind ik een inspirerend en spannend proces.

Ik heb een aantal jaar les gegeven aan coassistenten. Daarbij vind ik het leuk vind op creatieve en interactieve manier kennis door te geven. Ook geef ik regelmatig  workshops aan huisartsen en praktijkondersteuners.

Ik heb in diverse settings intervisie gekregen (met huisartsen, coaches en kaderartsen GGZ). Ik heb meegewerkt aan het tot stand komen van het boek “GGZ in de huisartsenpraktijk” (E. Oosterberg, Nederlands Huisarts Genootschap)

Ik heb affiniteit met het Tibetaans Boeddhisme en ben tot voor kort actief geweest in een werkgroep spirituele zorg , gericht op hulpverleners werkzaam in de palliatieve zorg

In mijn vrije tijd  geniet ik er van buiten in de natuur te rommelen met planten en hout en doe ik aan dance en bodypump

Opleidingen/ nevenactiviteiten:

Ik heb de opleiding tot coach gevolgd bij het Instituut Van der Heijden in Utrecht. Tevens heb ik bij hetzelfde instituut een serie supervisies gevolgd. Ik heb mijn opleiding geneeskunde en de huisartsenopleiding in Utrecht afgerond in 2003. Daarnaast heb ik de kaderopleiding GGZ van het Nederlands Huisarts Genootschap (NHG) gevolgd